Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Blackeberg Basket Blackeberg P09 All Star

Följ

Blackeberg P09 All Star

Följ oss för uppdateringar
Följ
Blackeberg Basket
Basket
Blackeberg P09 All Star
Tabell
Lag M V F P
1 Blackeberg Röd 16 10 6 20
2 AIK Basket 2 2 0 4
3 Spånga Basket Vit 1 1 0 2
4 Alviks BBK 1 1 0 2
5 Södertälje BBK 1 1 0 2
6 Åkersberga Basket 2 1 1 2
7 Fryshuset basket 1 0 1 0
8 Skuru IK Basket 1 0 1 0
9 Kungsholmen Eira 1 0 1 0
10 Central Basket Vinröd 2 0 2 0
11 VGB 2 0 2 0
12 Djursholm Indians Röd 2 0 2 0

Match

Blackeberg Röd

30 - 34
Grimsta skola (hallen)
29 januari 2022
12:15

Södertälje BBK

Referat

Referat: Blackeberg Röd - Södertälje BBK

(5-9) (6-8) (4-12) (15-5)

Alltid tungt att skriva referat efter förluster. Men vi få leva efter devisen "Smarta människor förlorar aldrig. Dom antingen vinner eller lär sig."

Vår game-plan var att spela ett snabbt spel, dvs vara snabba i omställningarna mellan försvar och anfall. Vi lyckades inget vidare i de första tre kvartarna. Men vår träning på att fokusera på de bra sakerna har iaf slagit igenom något. I snacket efter matchen så pratade vi om vad vi lärt oss och jag fick direkt kommentaren att "vi fortsatte iaf att spela hela vägen till slutsignalen", vilket var helt korrekt och mycket bra. I fjärde kvarten spelade vi betydligt intensivare och med mer hjärta på planen och var därför inte långt ifrån att komma ikapp och tom vinna.

Men mönstret är återkommande. När vi spelat en enklare match så bär vi med oss det tempot och den attityden in i nästa match. Och vi vaknar inte riktigt till förrän på slutet. Samma hände mot Södertälje förra gången vi möttes och samma sak hände mot Spånga just före jul.

Sen skall också sägas att Södertälje är ett bra lag som spelar bra basket och har relativt lik spelstil som oss. Dom har kommit lite längre i försvarsspelet. Dom har t.ex. lärt sig att stressa bollhållare (eg. styra vänster) för att sakta ner vårt anfall och också att dubbla tidigt. (Not; Domaren hade en liten dialog med Södertäljes coach efter matchen att man inte får spela zon-press eller dubbla på spelare på vår planhalva. Jag tycker dock att sådana regler är kontraproduktiva. Egentligen är det bra att vi får möta lag som praktiserar detta och att vi istället får träna på att hantera denna typ av försvar.)

Det var dock inte där vi förlorade matchen. Vi behöver vässa vår "sisu", dvs att kämpa betydligt hårdare när vi möter bättre motstånd. Vi har de tekniska färdigheter som behövs för att vinna. Vi behöver bara framkalla mer adrenalin redan från start!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Arvin Hedayati 1 0
Aston Lagerstrand Tchimanga 1 0
Axel Enström 1 0
David Ahlberg 1 0
Fred Stenmark 1 0
Joel Teklemariam 1 0
Sixten Careborg 1 0
Sture Rolén 1 0
Tyko Fällström Appelgren 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien